Alte știri

Cea mai slabă echipă de fotbal din lume din nou a ajuns ultima. Fanii sunt în culmea fericirii

Pinterest LinkedIn Tumblr

Totul merge după plan, ei din nou sunt ultimii. Clubul brazilian „Ibis”, trăiește într-o lume paralelă. La sfârșitul lunii septembrie, o serie de victorii a echipei i-a băgat într-o depresie fără precedent pe fani. Aceștia cu nostalgie își aminteau cum echipa lor nu putea câștiga timp de 4 ani. Fanii cereau ca antrenorul să fie demis, așteptau următorul meci, ca „Ibis” să nu câștige din nou, pentru a 4 oară consecutiv, astfel să-și stabilească un nou record.

Poftim?! Cam asta ar fi reacția unui fan al fotbalului. Dar este o reacție normală, merge vorba despre cea mai rea echipă din lume.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

„Ibis” joacă în a doua divizie a statului Pernambucu. Calea acestei echipe spre glorie a fost una deosebită. Din 20 iulie 1980 până la 17 iunie 1984, „Ibis” nu a câștigat nici un meci. De 7 ori au jucat la egalitate, iar alte 48 de ori au pierdut, marcând doar 25 de goluri încasând 231. O astfel de performanță au adus o glorie nemaipomenită echipei și un loc în cartea Recordurilor Guinnes. Această imagine devine perfectă datorită atacantului echipe Mauro «Șampon» care timp de 10 ani a marcat doar un singur gol.

Statutul de cea mai rea echipă din lume este tot ce are „Ibis”. Fanii cu mândrie spuneau, „nimeni nu este mai rău decât noi” iar site-ul oficial deseori amintește despre acest lucru. Aceștia au 84 de mii de urmăritori pe twitter, iar sloganul echipei este, noi nu am câștigat nici un meci timp de 3 ani și 11 luni.

Nu demult, echipa s-a aflat într-o criză fără precedent. Aceștia au câștigat 3 meciuri consecutiv, astfel egalând cea mai bună performanță datată cu anul 1997 când la fel au reușit la fel 3 victorii la rând. Fanii echipei învinuiau jucătorii că sunt prea buni, că uită la ce echipă joacă. Pe pereții stadionului a apărut un grafity cu cerințe de a da afară toată conducerea clubului, iar jurnalistul care administrează pagina de instagram al echipei amenința că va da foc la tricoul echipei dacă aceștia vor continua să câștige.

Din fericire, rugile fanilor au fost auzite. În prima zi a lunii octombrie, Ibis a jucat la egalitatea cu Centro Limoeirence. Recordul neplăcut de 3 victorii a supraviețiuit.

Anul acesta, „Ibis” a reușit să-și confirme statutul de cea mai proastă echipă. Duminică, aceștia au reușit să piardă șansa de a ajunge în prima divizie a statului. Echipa promovată se decidea din două meciuri. Ghiciți cine a pierdut al doilea meci cu scorul de 3-0 după ce l-a câștigat pe primul cu 2-0? Exact, „Ibis” a reușit performanța asta. Dar uitându-ne la chipurile jucătorilor, aceștia nu s-au întristat deloc.

Legenda echipei, Mauro „Șampon” a cerut fanilor după această înfrângere să-i întoarcă bicicleta furată în vremurile grele, în perioada celor 3 victorii consecutive.

loading...

Comments are closed.