Politic

Ceban despre trei vicepretori demiși: „Întrebați-i cum au ajuns ei în această funcție”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Primarul general Ion Ceban neagă acuzațiile precum că trei vicepretori din partea Platformei DA ar fi fost demiși din motive de răzbunare. Edilul a declarat că administrațiile preturilor de sector au prezentat argumente serioase pentru eliberarea din funcție a acestora.

Primarul general susține că acuzațiile reprezentaților Platformei DA la adresa sa sunt nefondate. „Ei vin și se jeluie și așteaptă la mine sub ușă și cer, spre exemplu, să țin oameni neprofesioniști în funcție, asta se întâmplă. S-au dat vicepretorii PPDA afară și se procedează din răfuială. Vicepretorii au fost demiși în baza unor argumentări foarte serioase din partea administrației preturilor de sector. Mă bucur că pentru prima dată au recunoscut că sunt vicepretorii PPDA, trebuie să îi întrebați cum au ajuns în aceste funcții, așa printre altele”, a punctat Ion Ceban.

Edilul a mai adăugat că din echipa sa nu fac parte persoane ce ar reprezenta un partid sau altul: „Pentru mine nu contează și am spus, în echipa pe care o reprezint nu sunt oameni de coloratură politică, nici viceprimarii, nici cabinetul, nici oamenii care ocupă funcțiile de șefii de direcții, toate aceste funcții sunt în bază de concurs, pentru conducătorii instituțiilor, așa cum am promis anterior”.

Anterior, deputata Platformei DA Inga Grigoriu a declarat că decizia de a-i demite din funcție pe cei trei vicepretori este o răzbunare din partea edilului Ion Ceban, drept răspuns la acțiunile consilierilor municipali ai Platformei DA, care „se opun modului netransparent al lui Ceban de a achiziționa piese din Belarus pentru asamblarea a 100 de autobuze diesel”.

În cadrul ședinței de ieri a CMC, aleșii locali au votat contra aprobării proiectului privind asamblarea a 100 de autobuze din Belarus, pentru municipiul Chișinău. Primarul general, cel care a prezentat și înaintat proiectul, s-a arătat indignat de faptul că documentul nu a acumulat numărul suficient de voturi.

loading...

Comments are closed.