Actualitate

Ceban: Investițiile în tichetarea electronică în transportul public municipal vor fi de cel puțin cinci milioane de euro

Pinterest LinkedIn Tumblr

Costul proiectului pentru tichetarea electronică în transportul public municipal va fi de cel puțin cinci milioane de euro, iar proiectul va fi implementat în sistem public-privat, a declarat primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban.

„Companiile care vor să investească în acest proiect trebuie să aibă derulate proiecte similare în orașe de peste jumătate de milion de locuitori”, a spus Ceban.

Potrivit edilului, suma investită de partenerul străin ar trebui să fie de cel puțin 5 milioane de euro, întrucât costul aproximativ al proiectului pentru sistemul electronic de plată a tarifelor din municipiul Chișinău este de 6-9 milioane de euro, în funcție de tehnologiile care vor fi utilizate.

Consiliul Municipal Chișinău a aprobat pe 19 mai un proiect de decizie privind formarea unui grup de lucru care va elabora caietul de sarcini pentru lansarea parteneriatului public-privat pentru tichetarea electronică în transportul public municipal. Grupul de lucru are un termen de trei luni pentru a prezenta spre aprobare caietul de sarcini.

Citește și: Primăria Chișinău va acorda câte 700 de lei pentru pregătirea elevilor din familii nevoiașe către noul an şcolar

loading...

Comments are closed.