Politic

CEC a făcut anunțul! Iată când este ultima zi în care concurenţii electorali pot să-și retragă candidatura la funcția de primar sau consilier

Pinterest LinkedIn Tumblr
Comisia Electorală Centrală anunţă că sâmbătă, 12 octombrie, este ultima zi în care concurenţii electorali pot să-și retragă candidatura la funcția de primar sau consilier și pot modifica listele de candidaţi la funcția de consilier înregistrate în cursa electorală.
Potrivit legislației electorale, nu mai târziu decât cu 7 zile înainte de ziua alegerilor, concurentul electoral, care a înregistrat lista de candidați pentru funcția de consilier al consiliului local, poate solicita efectuarea modificărilor în listele respective doar în limita numărului de candidați înregistrați cu 30 de zile până la data alegerilor, și anume:
– înlocuirea unui candidat din lista înregistrată, prin retragerea acestuia și desemnarea unui alt candidat;
– schimbarea locului de ordine sau excluderea candidatului din lista înregistrată;
– retragerea listei de candidați.
După expirarea termenului menţionat, înregistrarea concurentului electoral poate fi anulată doar de organul electoral care l-a înregistrat, în baza deciziei instanţei de judecată.
Amintim că din cursa electorală pentru funcția de primar al municipiului Chișinău, până în prezent s-au retras doi candidați.
loading...

Comments are closed.