CEC a prezentat Curții Constituționale raportul cu privire la rezultatele alegerilor prezidențiale: Ce urmează

Comisia Electorală Centrală (CEC) a prezentat, luni, 23 noiembrie, Curții Constituționale raportul cu privire la rezultatele alegerilor prezidențiale din Republica Moldova. Astfel, în termen de 10 zile, Înalta Curte va confirma sau infirma, printr-un aviz, legalitatea scrutinului.

CEC a transmis Curţii Constituționale procesul-verbal privind totalizarea rezultatelor celui de-al doilea tur de scrutin al alegerilor președintelui Republicii Moldova și raportul Comisiei cu privire la rezultatele alegerilor pentru funcția de președinte din 1 noiembrie 2020, în vederea confirmării rezultatelor alegerilor și validării mandatului de președinte al Republicii Moldova.

Potrivit Coduui electoral, Curtea Constituţională confirmă sau infirmă, printr-un aviz, legalitatea alegerilor în termen de 10 zile de la primirea actelor de la CEC, dar nu mai devreme de soluţionarea definitivă de către instanţele de judecată a contestaţiilor depuse conform procedurilor stabilite de legislaţie.

Amintim că membrii CEC au validat în ședința de vineri, 20 noiembrie, rezultatele turul II de alegeri prezidențiale, unde victoria a fost obținută de Maia Sandu.

Nicolae Botgros s-a tratat de COVID-19 şi a fost externat din spital

 

Total
0
Shares
Total
0
Share