Nicolae Botgros s-a tratat de COVID-19 şi a fost externat din spital

Starea de sănătate a dirijorului orchestrei naționale, Nicolae Botgros, care s-a îmbolnăvit de COVID-19, la sfârșitul lunii octombrie, se îmbunătățește pe zi ce trece. Maestrul s-a tratat de COVID-19 și a fost externat din spital, vineri, 21 noiembrie, transmite Telegraph.md, cu referire la Cotidianul.md

Purtătoarea de cuvânt a Institutului de Medicină Urgentă, Dorina Arseni, a comunicat pentru COTIDIANUL că după ce testul repetat la COVID-19 a dat rezultat negativ, iar starea de sănătate a lui Nicolae Botgros s-a îmbunătățit, medicii au decis externarea acestuia din spital. Totuși, maestrul va fi monitorizat la domiciliu de către medicul de familie.

Cu un mesaj pe rețelele de socializare a venit însuși maestrul care a ținut să mulțumească medicilor pentru ajutorul acordat.

„Putem spune, că titlul acestei lucrări scrisă de Gh.Banariuc, mi se potriveşte foarte bine, acum, când am ajuns acasă de la spital. Mulţumesc mult cadrelor medicale şi tuturor celor care s-au rugat pentru sănătatea mea, dar ştim cu toţii, că puterea cea mare e la Dumnezeu”, a scris Nicolae Botgros, în comentarii pe Facebook, atașând melodia „În drum spre casă”.

Amintim că la sfârșitul lunii octombrie, Nicolae Botgros a fost internat de urgenţă la Institutul de Medicină Urgentă din Capitală. Asta după ce maestrul a fost diagnosticat cu COVID-19, iar din cauza complicaţiilor a ajuns la spital în stare gravă.

Nicolae Botgros are 65 de ani şi s-a născut în satul Badicu-Vechi, raionul Cahul. Orchestra Națională de muzică populară „Lăutarii” a fost fondată în anul 1970, în cadrul Filamornicii de Stat de către interpretul Nicolae Sulac. Datorită abilităților sale de violonist, Nicolae Botgros a fost numit opt ani mai târziu conducător al Orchestrei Populare „Lăutarii”.

O femeie în vârstă de 80 de ani a decedat într-un incendiu care a avut loc la Cosăuți

Total
0
Shares
Total
0
Share