CEHIA // O persoană a murit și alte aproape 80 au fost rănite în urma ciocnirii a două autocare

Accident rutier grav în Cehia. Două autocare au fost implicate într-o violentă coliziune pe o autostradă. Un bărbat a murit și 77 de persoane au fost rănite, în urma ciocnirii între cele două vehicule. Persoana care a decedat este șoferul unuia dintre autobuze.

Accidentul s-a produs pe o autostradă în apropiere de Brno. 13 persoane au ajuns la spital cu răni grave, iar autostrada a fost închisă pe ambele sensuri timp de mai multe ore. 26 de echipaje medicale au intervenit și trei elicoptere au fost trimise pentru a-i prelua pe cei grav răniți. Un autobuz FlixBus, cu turiști, mergea de la Budapesta la Praga, în timp ce un altul l-a lovit din spate.

„Bărbatul decedat este șoferul autobuzului care a lovit autocarul care se afla în fața lui”, spune purtătorul de cuvânt al poliției, David Chaloupka.

„Vedem din imagini că a avut loc o coliziune în partea din spate a autobuzului. Sunt, probabil, mai multe cauze, care vor fi stabilite de o investigație suplimentară aici la fața locului și din declarațiile martorilor. Ar fi prematur să comentăm acum orice versiune.”*
Potrivit datelor preliminare, la bordul autobuzului cu turiști majoritatea erau cetățeni indieni și saudiții. Cel de al doilea era un autobuz obișnuit, la care oricine putea cumpăra bilet, din această cauză indentificarea victimelor este dificilă.

„Situația s-a complicat din cauză că la locul accidentului se aflau persoane de 25 de naționalități. Asta înseamnă că nu toți pacienții vorbeau limba cehă, ceea ce a complicat comunicarea și identificarea care încă continuă”, spune Hana Almrechtova, director serviciul de salvare.

Martorii spun că autobuzul cu turiști a frânat înaintea unei coloane, iar șoferul celuilalt autocar nu a reușit să reacționeze. A fost inițiată o anchetă, care va stabili toate circumstanțele producerii accidentului.

„Este prematur să vorbesc despre cauza accidentului, deoarece ancheta este în desfășurare și, probabil, că va dura o perioadă mai lungă de timp”, spune Jindrich Rybka, șef poliție rutieră.

Poliția cercetează dacă coliziunea a fost cauzată de oboseala șoferului, de o defecțiune tehnică, de viteza mare, de neatenție sau de nerespectarea distanței de siguranță.

 

Total
0
Shares
Total
0
Share