Cei mai buni șahiști se întâlnesc la Cupa Federației de Șah din Republica Moldova

Președintele Federației de Șah, Igor Dodon, a participat astăzi la Festivitatea de deschidere a Turneului tradițional Cupa Federației de Șah, eveniment la care au fost admiși cei mai buni șahiști din Chișinău, Bălți, Tiraspol, Râbnița, Florești, Strășeni, Ialoveni, dar și reprezentanții federațiilor din Ucraina și România.

Evenimentul este organizat anual de către Federația de Șah din Republica Moldova și este considerat unul dintre cele mai importante turnee de șah din regiune. Printre participanți se numără multipli campioni ai țării la șah, marii maeștri Vasile Sanduleac și Svetlana Petrenco, maeștrii internaționali Ruslan Soltanici și Boris Itchis. Cel mai în vârstă participant, maestrul FIDE Ion Solonar, are 87 de ani, iar cel mai mic participanți au câte 8 anișori.

În discursul său, președintele Federației de Șah a felicitat toți participanții și le-a urat succes în competiție. El a subliniat că organizarea unor astfel de evenimente este esențială pentru promovarea și creșterea interesului față de acest joc intelectual. Dodon a subliniat că Federația de Șah va continua să organizeze asemenea turnee și să sprijine dezvoltarea și promovarea șahului în Republica Moldova.

Șahul este un joc intelectual care are o mare tradiție în Republica Moldova. Acesta este jucat în toate regiunile țării și este popular în rândul tuturor vârstelor. Federația de Șah din Republica Moldova a reușit să dezvolte o comunitate puternică de jucători și suporteri și continuă să promoveze jocul în școli și în alte instituții de învățământ.

Evenimentul de astăzi reprezintă un moment important pentru comunitatea de șah din Republica Moldova și demonstrează angajamentul Federației de Șah de a promova și dezvolta acest joc intelectual în țară și în regiune.

Total
0
Shares
Total
0
Share