Cel puțin 21 de morți după ce ploile abundente au provocat inundații dezastruoase în Republica Dominicană

Ploile puternice care au căzut în Republica Dominicană în ultimele 48 de ore au provocat moartea a cel puţin 21 de persoane, printre care trei minori, au anunţat duminică autorităţile.

Patru dintre persoanele care au murit în diferite incidente sunt cetăţeni americani, iar trei sunt haitieni, potrivit Centrului pentru operaţiuni de urgenţă (COE). Aproape toate provinciile ţării (30 din totalul de 32) erau în continuare duminică în alertă, potrivit autorităţilor. Nouă din cele 21 de decese s-au produs sâmbătă seara, când un zid mare s-a prăbuşit peste vehicule pe Bulevardul 27 Februarie, una dintre arterele principale din capitala Santo Domingo.

„Acest eveniment a costat viaţa a nouă persoane”, a declarat Ministerul Lucrărilor Publice într-un comunicat subliniind că a fost deschisă o „anchetă”.

Mii de persoane evacuate

Alte nouă persoane au murit la Santo Domingo, în accidente diferite, printre care prăbuşirea zidului unei case. Un bărbat a fost măturat de ape în provincia San José de Ocoa (sud), în timp ce alte două decese au avut loc în circumstanţe similare în provincia La Altagracia (est).

Aproximativ 13.000 de persoane au fost evacuate din zonele de risc, potrivit COE. Preşedintele dominican, Luis Abinader, a declarat într-o conferinţă de presă, că sunt „cele mai puternice precipitaţii înregistrată vreodată în Republica Dominicană”.

El a anunţat suspendarea cursurilor până miercuri pentru a „garanta siguranţa copiilor şi tinerilor”.

Total
0
Shares
Total
0
Share