Centrul COVID-19 Chișinău va dona Premiul Național, în valoare de 100 mii de lei

Centrul COVID-19 Chișinău, instituția desemnată „LAUREAT AL PREMIULUI NAȚIONAL” ediția 2020, anunță că va dona Premiul Național, în valoare de 100 mii lei, pentru susținerea unor cazuri ce au nevoie de tratamente costisitoare. Anunțul a fost făcut de către Denis Cernelea, vicedirectorul instituției, informează Telegraph.md

”Sincere felicitări tuturor colegilor ce activează/au activat în cadrul Centrului de triere COVID-19, instituție desemnată „LAUREAT AL PREMIULUI NAȚIONAL” ediția 2020.

Cel mai important în Centrul Covid-19 – sunt oamenii, o echipă dinamică, unită și foarte bine pregătită, în pofida riscului sporit, continuă să activeze de la deschiderea centrului cu aceiași dedicație. Colegii provin din mai multe instituții medicale municipale și republicane din Chișinău, majoritatea însă fiind detașate din cadrul IMSP SCM „Sfânta Treime” (80%).

Ne bucuram de înalta apreciere, și de comun acord cu membrii colectivului, am hotărât să donăm Premiul Național, în valoare de 100 mii lei, pentru susținerea unor cazuri ce au nevoie de tratamente costisitoare:
– 20.000lei vor fi oferiti pentru Catalin Codreanu, 1 an, ce sufera de retinoblastom bilateral.
– 20.000lei vor fi oferiti pentru Matei Turcan, 5 ani, ce sufera de artrogripoza.
– 20.000lei vor fi oferiti pentru Maxim Capacli, 4 ani, ce sufera de neuroblastom;
– 40.000 lei vor fi oferiti colegei noastre, Botnaru Maricica, ce sufera de o boala incurabila”, a transmis Cernelea.

No photo description available.

Amintim că trei instituții medicale din țara noastră au fost decernate cu Premiul Național. Hotărârea a fost adoptată în cadrul ședinței de Guvern din 19 august 2020.

Potrivit hotărârii de Guvern, Comisia de selectare a desemnat următoarele instituții medicale:

  • Colectivul Instituției Medico-Sanitare Publice „Centrul COVID-19 Chișinău”, pentru responsabilitatea majoră în gestionarea răspunsului sociomedical la pandemia COVID-19, precum și pentru sprijinul și fortificarea acțiunilor întregului sistem medical autohton;
  • Colectivul Instituției Medico-Sanitare Publice Asociația Medicală Teritorială Buiucani, pentru prestarea serviciilor de înaltă calitate în condiții de siguranță, promovarea modului sănătos de viață și implicarea socială a personalului medical;
  • Colectivul Instituției Medico-Sanitare Publice Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă”, pentru perseverență în activitate și pentru lupta cu infecția COVID-19.

Totodată, Laureați ai Premiului Național sunt și mai mulți doctori habilitați și specialiști în domeniul medical.

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share