Alte știri

Cercetătorul chinez care a creat bebelușii modificați genetic a fost condamnat la 3 ani de închisoare

Pinterest LinkedIn Tumblr

Cercetătorul chinez care a provocat anul trecut un scandal internaţional după ce a anunţat crearea primilor bebeluşi modificaţi genetic a fost condamnat luni la trei ani de închisoare, informează AFP, citat de adevarul.ro.

Omul de ştiinţă He Jiankui a anunţat în noiembrie 2018 că a folosit tehnologia editării genetice în cazul unor fetiţe gemene pentru a le proteja împotriva virusului HIV cu care era infectat tatăl acestora. Guvernul chinez, acuzat la vremea respectivă de lipsă de implicare, a dispus suspendarea cercetărilor şi anchetarea lui He Jiankui de către poliţie.

Cercetătorul a fost condamnat de un tribunal din Shenzhen, metropolă din sudul ţării unde a fost realizat experimentul, pentru ”folosirea ilegală a editării genetice a embrionilor în scopuri reproductive”, a precizat agenţia de presă chineză oficială.   În total, trei bebeluşi modificaţi genetic au venit pe lume în cadrul acestui experiment, a precizat Xinhua.

Autorităţile chineze au confirmat în ianuarie 2019 că, pe lângă fetiţele gemene, o a doua femeie urma să aducă pe lume un copil modificat genetic, dar naşterea acestui bebeluş nu a fost confirmată.

Citește și: Opinie: Trebuie să întoarcem datoria strămoșilor, să nu le înșelăm investiția genetică

loading...

Comments are closed.