Alte știri

Cetățenii aflați peste hotare se pot înregistra pentru alegerile prezidențiale

Pinterest LinkedIn Tumblr

Cetățenii Republicii Moldova cu drept de vot, care se află în străinătate, se pot înregistra prealabil pentru a participa la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie 2020, transmite Telegraph.md, cu referire la IPN.md

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Comisia Electorală Centrală menționează că scopul înregistrării prealabile este de a stabili numărul estimativ al alegătorilor care vor vota în afara țării și la secțiile de votare organizate pentru alegătorii din stânga Nistrului pe teritoriul Republicii Moldova aflat sub jurisdicția constituțională a autorităților publice centrale.

Autoritățile de la Chișinău, cu acordul autorităților țării respective, vor examina posibilitatea de a fi deschise secții de votare suplimentare în străinătate. De asemenea, cu ajutorul înregistrării prealabile este determinat numărul estimativ al buletinelor de vot ce vor fi distribuite secțiilor de votare respective.

Pentru înregistrarea prealabilă, persoana are două posibilități, fie prin cerere scrisă (individuală sau în grup) către Comisia Electorală Centrală, pe adresa str. V. Alecsandri, 119, mun. Chișinău, MD-2012 și sau către misiunile diplomatice, oficiile consulare ale Republicii Moldova.

De asemenea, procedura poate fi făcută online pe pagina web inregistrare.cec.md. Acolo, alegătorul va introduce codul unic personal și data de naștere. După autentificare, persoana urmează să indice localitatea în care se va afla în ziua alegerilor peste hotarele Republicii Moldova. Va indica secția de votare la care ar dori să voteze, precum și adresa de email la care va primi instrucțiuni cu procedura de confirmare a înregistrării.

Citește și: ANI: Șeful Inspecției pentru Protecția Mediului din Cantemir în conflict de interese cu firma administrată de soția sa

 

 

 

 

loading...

Comments are closed.