Alte știri

Cetățenii își pot face programare online la serviciile medicale de înaltă performanţă prin intermediul unui sistem informațional pus recent în funcțiune

Pinterest LinkedIn Tumblr

Persoanele asigurate își pot face programare online la serviciile medicale de înaltă performanţă prin intermediul unui sistem informațional pus recent în funcțiune la nivelul întregii țări de Compania Națională de Asigurări în Medicină. De asemenea, cetățenii pot să-și aleagă de sine stătător prestatorul acestor servicii. Sistemul a fost testat anterior în regim pilot și în acest fel a fost asigurată viabilitatea lui.

Implementarea Sistemului informaţional de raportare şi evidenţă a serviciilor medicale (SIRSM) are menirea de a facilita accesul beneficiarilor la servicii de înaltă performanță, a asigura monitorizarea în regim real a prestării acestora şi a îmbunătăţi calitatea raportării datelor către CNAM, dar și de a creşte nivelul de transparenţă în procesul de prestare a serviciilor medicale şi de utilizare a mijloacelor financiare destinate acestora.

Pentru a face online programare, serviciile respective trebuie să fie prescrise de medic, iar persoana căreia i-au fost indicate aceste servicii va respecta următorii pași:

1. Accesați link-ul https://sirsm.cnam.gov.md/sirsm/online.
2. Introduceți IDNP-ul, apoi codul unic de pe biletul de trimitere și apăsați butonul „Caută”.
3. Apăsați butonul   din dreptul serviciului medical prescris. Sistemul va afișa lista tuturor instituțiilor medicale care prestează acest serviciu.
4. Accesați butonul    din dreptul instituției medicale în care doriți să vă fie oferit serviciul, după care alegeți data și ora pentru prestarea serviciului.
5. Pentru a încheia programarea, apăsați butonul „Salvează”.

Acești pași pot fi vizualizați și la accesarea bannerului Programare online la serviciile medicale de înaltă performanță de pe site-ul cnam.md.

În cazul persoanelor care nu utilizează computerul, programarea va fi făcută de medicul ce a emis biletul de trimitere sau prin intermediul Centrului de apel INFO CNAM, la numărul de telefon 0 800 99999.

Lista serviciilor medicale de înaltă performanţă incluse în sistem cuprinde investigaţiile indicate în capitolele IV-XIII ale anexei nr. 5 la Programul unic al asigurării obligatorii de asistenţă medicală, şi anume servicii de diagnostic funcţional, imagistică medicală, investigaţii de radiodiagnostic, de diagnostic intraarticulare, endoscopie de diagnostic, examen audiologic, servicii medicale de profil oftalmologic, de anestezie.

Sistemul poate fi accesat de la computer sau de pe orice dispozitiv conectat la Internet, fără a fi necesară instalarea de aplicaţii sau programe suplimentare. Baza de date va fi actualizată în mod continuu cu informaţii despre serviciile medicale prescrise de medici, programările efectuate de aceştia şi de pacienţi, numărul şi volumul de servicii contractate şi executarea în timp real a serviciilor în conformitate cu contractul încheiat cu instituţia medicală. De asemenea, informaţiile stocate vor servi la elaborarea unor rapoarte de analiză.

loading...

Comments are closed.