Actual

Cetățenii străini ar putea beneficia de condiții similare cu cele ale cetățenilor Republicii Moldova privind accesul la serviciile medicale și piața muncii

Pinterest LinkedIn Tumblr

Cetățenilor străini, titulari ai dreptului de ședere permanentă în țara noastră și beneficiari de protecție internațională, li se vor asigura condiții similare cu cele ale cetățenilor Republicii Moldova privind accesul la măsurile de integrare, serviciile medicale și piața muncii.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

PROIECTUL elaborat în acest scop, care prevede modificarea unor acte normative, a fost aprobat, astăzi, de Legislativ.

Modificările propuse au ca scop ajustarea cadrului normativ, prin prisma Legii privind integrarea străinilor în Republica Moldova, Legii cu privire la mărimea, modul și termenele de achitare a primelor de asigurare obligatorie de asistență medicală, Legii privind regimul străinilor în Republica Moldova, Legii cu privire la promovarea ocupării forței de muncă și asigurarea de șomaj, etc.

Conform documentului, cetățenii străini, titulari ai dreptului de ședere permanentă în țara noastră și beneficiari de protecție internațională, vor putea fi incluși în lista plătitorilor primelor de asigurare obligatorie de asistență medicală, care se asigură în mod individual.

De asemenea, proiectul prevede că cetățenii străini menționați vor putea beneficia de ajutor de șomaj, cu condiția că ei au activat și au realizat un stagiu de cotizare de cel puțin 12 luni în ultimele 24 de luni calendaristice precedente înregistrării.

Totodată, proiectul vizează și o serie de ajustări tehnice în vederea uniformizării terminologiei utilizate în actele normative.

Proiectul de lege a fost adoptat, în lectura a doua, cu 62 de voturi ale deputaților.

loading...

Comments are closed.