Alte știri

Chicu: Angajații din domeniul culturii din structurile statului vor continua să primească salarii, indiferent dacă dau sau nu spectacole

Pinterest LinkedIn Tumblr

Angajații teatrelor vor continua și primească salariile, chiar dacă a fost sistată activitatea acestor instituții
Statul va acorda suport angajaților din domeniul culturii, care sunt nevoiți să-și sisteze activitatea în perioada stării de urgență în sănătate publică. Despre aceasta a anunțat premierul Ion Chicu, după ședința cu președintele Igor Dodon.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

”Angajații din domeniul culturii din structurile statului vor continua să primească salarii, indiferent dacă dau sau nu spectacole. Îi vom susține și pe cei care au avut relații cu statul, au avut relații cu bugetul. Vom încerca să îi susținem și pe cei care, atunci când le era bine, au uitat de stat și spuneau: dar ce-mi dă mie statul. Îi vom susține și pe ei”, a spus Chicu.

Premierul a precizat că restricțiile impuse prin decizia Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică (CNESP) nu limitează în totalitate activitatea economică. Este vorba doar despre stabilirea unui orar strict de activitate.

CNESP a decis instituirea stării de urgență în sănătate publică pe întreg teritoriul țării în perioada 30 noiembrie 2020 – 15 ianuarie 2021. Astfel, restaurantele, barurile și cafenelele vor putea activa până la ora 22.00. Unităților de alimentație publică le va fi interzisă activitatea în intervalul 22:00-07:00. În perioada stării de urgență în sănătate publică, se va interzice organizarea și desfășurarea conferințelor științifice, competițiilor sportive, olimpiadelor cu prezența fizică a persoanelor. De asemenea, nu se va permite prezența spectatorilor în incinta teatrelor, cinematografelor, sălilor de concerte sau caselor de cultură.

Sursa: primul.md

Citește și: Ion Chicu: Putem să identificăm spații, paturi, echipamente, dar medici mai mulți nu sunt

loading...

Comments are closed.