Alte știri

Chicu, despre activitatea piscinelor: „Cheltuim bani publici, dar sunt sigur că nu ar fi necesar dacă am fi mai responsabili”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Premierul Ion Chicu susține că din cauza nerespectării măsurilor împotriva infecției COVID-19, din bugetul public se cheltuie foarte mulți bani, iar în perioada când au activat piscinele a crescut numărul de noi cazuri confirmate, transmite Telegraph.md, cu referire la Cotidianul.md

Urmăriți-ne și pe Telegram!

„Evoluția situației epidemiologice este negativă, deja a doua săptămână crește numărul de cazuri COVID-19. Chiar și în țările vecine se reînnoiesc anti-recordurile. În acest sens, suntem nevoiți să menținem restricțiile. Vom analiza evoluția în continuare, iar în caz de necesitate o să venim cu măsuri care ar diminua riscul infectării”, a declarat Chicu.

Premierul a reiterat că Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publică a decis ca ativitatea piscinelor și bazinelor să fie sistată. În acest context, Chicu susține că activitatea ar putea fi reluată peste o săptămână, însă, în anumite condiții.

„Din păcate, în acea perioadă scurtă de când s-au redeschis, nu s-au respectat regulile sanitar epidemiologice. Pe parcursul acestei săptămâni, responsabilii vor merge la locurile de agrement și vor discuta în parte cu proprietarii. Astfel, peste o săptămână vom reveni subiectul sistării. Nu este exclus că acolo unde nu se vor respecta măsurile să fie sistată activitatea individual sau pe tot sectorul”, a precizat Ion Chicu.

În cadrul briefingului de presă, Chicu a anunțat că nerespectarea măsurilor provoacă cheltuieli bugetare în plus.

„Vineri (31 iulie 2020) am alocat suplimentar 10 milioane de lei pentru medicii infectați cu COVID-19. Urmează să mai alocăm bani. Noi cheltuim bani publici și sunt sigur că nu ar fi necesar dacă am avea o mai mare responsabilitate”, a adăugat Chicu.

În Republica Moldova, bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns la 25.362 de cazuri. Din numărul total, 17.816 persoane s-au vindecat, iar 791 au decedat.

Citește și: Nemulțumirea lui Ceban: Pretorul sectorului Botanica va rămâne fără salariu pentru o lună și chiar riscă să fie demis din funcție

loading...

Comments are closed.