China ar putea interzice consumul de carne de câine

 

Ministerul Agriculturii din China a publicat draftul unui proiect prin care interzice consumul de carne de câine. Astfel, specia canină a fost scoasă de pe lista animalelor ce pot fi crescute pentru consum uman. Recent, oraşul Shenzen a interzis în premieră consumul de carne de pisică şi de câine.

Guvernul chinez a dat semnalul că va interzice consumul de carne de câine, Ministerul Agriculturii din China publicând un draft de proiect în care este prevăzută această măsură, relatează Mediafax.

În proiect se precizează că, dat fiind „progresul civilizaţiei umane” precum şi preocuparea pentru bunăstarea animalelor şi pentru prevenirea transmiterii bolii de la animale la oameni, Ministerul Agriculturii din China a exclus câinii de la lista animalelor ce pot fi crescute pentru consumul uman.

În document, câinele este denumit un „prieten al omului”, care, la nivel internaţional nu este considerat sursă de hrană.

Recent, oraşul Shenzen a interzis în premieră consumul de carne de pisică şi de câine, o măsură ce ar putea fi extinsă şi în alte zone ale ţării.

Sursa: digi24.ro 

Citește și: COVID-19 SUA // Familiile decedaților asistă online la funeralii

Total
0
Shares
Total
0
Share