Social

(foto) Chișinăul subteran – există! Mai multe tuneluri au fost descoperite la Malina Mică

Pinterest LinkedIn Tumblr

În timpul lucrărilor de amenajarea a terenului pentru construcția unui bloc de locuit, în cartierul Malina Mică, str. Nicolae Testemițanu 19, au fost descoperite mai multe construcții subterane. Imaginile foto au fost plasate pe pagina de Facebook a directorului Agenției de inspectare și restaurare a monumentelor, Ion Ștefăniță, transmite zdg.md.

În dimineața zilei de astăzi, 19 octombrie, la fața locului s-au deplasat specialiștii, care au constat că aceste construcții subterane datează din anii 60, din perioada sovietică. Ion Ștefăniță susține că astfel de construcții recente nu prezită un interes, or sunt de valoare preponderent construcțiile mai vechi de 60 de ani. În zona respectivă a fost descoperit și un beci, care datează însă din anii 70-80.

„Analiza făcuta pe stratigrafia solului și materiale folosite în construcție sunt beton, cărămidă sovietică și piatră spartă. Funcționalitatea acestor construcții fiind sistemul de apeduct și canalizare”, spune Ion Ștefăniță.

Pentru că nu au prezentat nici un interes, construcțiile au fost excavate, iar agentul economic își poate continua lucrările. În această zonă urmează a fi ridicat un bloc de locuit.

sursă poze: Ion Stefaniță – Facebook

Nu este prima dată când se descoperă asemenea construcții subterane în Capitală. În 2014, pe strada Armenească, muncitorii care efectuau săpături pentru a fi reparată rețeaua de apeduct și canalizare au dat de un un tunel subteran. Vedeți poze mai jos:

loading...

Comments are closed.