Cinci lei pentru troleibuz și opt lei pentru autobuz. Decizia urmează să fie luată de noii consilieri municipali

Se scumpește călătoria, noi scumpiri, Guvernul Sandu, Guvernul, republica Moldova, moldova, chișinău, RTEC, CMC, Consiliul Municipal Chișinău

Cinci lei pentru o călătorie cu troleibuzul și opt lei pentru o călătorie cu autobuzul. La această idee s-a ajuns după ce a fost prezentat Raportului privind rezultatele financiare preliminare pentru nouă luni ale anului 2019, înregistrate de către întreprinderile municipale. Decizia de a majora sau nu tarifele la transportul public va fi luată de către noii consilierii municipali, aleși la 21 octombrie, anunță Diez.MD

Conform șefei Direcției management financiar din cadrul Primăriei Chișinău, Eugenia Ciumac, cele două întreprinderi municipale, care prestează servicii de transport public, au înregistrat pe parcursul anului doar pierderi. De exemplu, Parcul Urban de Autobuze a înregistrat în anul 2019 pierderi în valoare de 571 de mii de lei, iar Regia Transport Electric Chișinău a înregistrat pierderi de 8,5 milioane de lei.

În acest context, primarul general interimar al municipiului Chișinău, Adrian Talmaci, a spus: „Pentru ca cele două întreprinderi municipale de transport să aibă profit, e necesar ca tariful pentru o călătorie cu troleibuzul să crească, cel puțin, până la cinci lei, iar cel cu autobuzul să fie de până la opt lei.”

Decizia de a majora sau nu tarifele pentru transportul public din Capitală va fi luată de către Consiliul Municipal Chișinău.

La momentul de față, locuitorii orașului Chișinău achită doi lei pentru o călătorie cu troleibuzul și trei lei pentru o călătorie cu autobuzul.

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share