Circa 14 mii de persoane au solicitat ambulanța săptămâna trecută

Pe parcursul săptămânii trecute, Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească a fost solicitat pentru 14801 pacienți.

Potrivit Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (CNAMUP), pe parcursul săptămânii, Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească a fost solicitat pentru pacienții cu următoarele patologii: 3925 urgențe cardiovasculare, dintre care 59 cu sindrom coronarian acut; urmate de 2080 patologii neurologice, inclusiv 249 cu accidente vasculare cerebrale; 1721 boli respiratorii și 1366 traumatisme.

În aceiași perioadă, intervenția ambulanței a fost solicitată la 51 accidente rutiere produse pe traseele țării, în urma cărora au avut de suferit 57 persoane, dintre care 50 maturi și șapte minori.

De asemenea, la Dispeceratul comun de urgență al CNAMUP au parvenit 67 solicitări pe motivul urgențelor generate de agenți fizici, chimici și de mediu, printre care 43 cazuri – mușcături de animale/înțepături de insecte și 21 combustii. Totodată, intervenția ambulanței a fost solicitată pentru 45 persoane cu urgențe toxice, inclusiv la 17 intoxicații cu medicamente, 9 cu alcool și 6 cu monoxid și dioxid de carbon.

Total
0
Shares
Total
0
Share