Actual

Circa 15 mii de persoane au solicitat ambulanța săptămâna trecută

Pinterest LinkedIn Tumblr

Echipele de asistență medicală urgentă au acordat săptămâna trecută primul ajutor medical la circa 15 mii de persoane, dintre care peste 2500 de copii.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Potrivit datelor Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (CNAMUP), în urma acordării primului ajutor, în instituțiile spitalicești au fost transportați circa 6000 de pacienți pentru investigații și tratament.

Astfel, pe parcursul săptămânii trecute au fost înregistrate 2746 de urgențe cardiologice; 2042 de patologii neurologice, inclusiv 248 de cazuri de accidente vasculare cerebrale; 1947 de urgențe respiratorii; 1587 de urgențe traumatologice; 195 urgențe infecțioase și 39 de intoxicații.

În aceeași perioadă, medicii au intervenit în cazul a peste 60 de accidente rutiere, în urma cărora au avut de suferit circa 70 de persoane. Ulterior, 57 de pacienți, inclusiv 12 copii cu diverse traumatisme, au fost transportați la spital.

De asemenea, au fost înregistrate 110 solicitări pe motivul urgențelor generate de agenții fizici, chimici și de mediu. Totodată, alte șapte persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce au manifestat reacții alergice acute în urma înțepăturilor de albine.

loading...

Comments are closed.