Alte știri

Circa 3700 cereri depuse online în prima zi de înscriere în clasa I a copiilor din capitală

Pinterest LinkedIn Tumblr

Primăria municipiului Chişinău a comunicat că în prima zi de înscriere a copiilor de 7 ani în clasa I, au fost depuse circa 3700 de cereri online, prin intermediul platformei „escoala.chisinau.md”, transmite Telegraph.md

În acest an, înscrierea copiilor în clasa I se va desfășura în două etape: 21.05.2020 – 19.06.2020 – etapa I și 22.06.2020-28.08.2020 – etapa a II-a.

În prima etapă vor fi analizate cererile care corespund cerințelor enunțate: împlinirea de către copil a vârstei de 7 ani și corespunderea instituției de învățământ cu adresa de reședință. Cererile care nu se încadrează pentru I-a etapă, vor fi transferate pentru etapa ulterioară.

Inițial, părinții completează cererile de înscriere a copiilor în clasa întâi. Managerii școlari pot solicita repetat anumite documente, dacă cele depuse nu arată corespunzător sau dacă beneficiarul nu a atașat toate actele necesare. Instituțiile vor emite decizii privind înscrierea copiilor la sfârșitul fiecărei etape din cele două anunțate. Lista finală a copiilor înscriși în clasa I, validată prin ordinul directorului instituției, va fi afișată la 28 august 2020.

Toate cererile vor fi analizate în ordinea în care au fost depuse.

E de menționat că pagina web „escoala.chisinau.md” poate fi accesată și de pe platforma „educatieonline.md”.

Citește și: În capitală s-a dat startul înscrierii copiilor în clasa I

loading...

Comments are closed.