Alte știri

În capitală s-a dat startul înscrierii copiilor în clasa I

Pinterest LinkedIn Tumblr

Primăria municipiului Chişinău a anunțat că de astăzi, 21 mai 2020, începe înscrierea copiilor în clasa I, la școlile din capitală. Procedura este organizată în regim online, prin intermediul platformei „escoala.chisinau.md” relatează Telegraph.md

Înscrierea copiilor în clasa I, în anul de studii 2020-2021, se va desfășura în două etape:

Etapa I: 21.05.2020  – 19.06.2020 –  se va realiza prin depunerea, completarea și validarea cererilor și actelor de înscriere a copiilor (care vor împlini vârsta de 7 ani până la începutul anului şcolar), în clasa I în instituţia de învăţământ din districtul şcolar. Părinţii vor depune cererile privind instituționalizarea copiilor în regim online, pe platforma „escoala.chisinau.md”.

Etapa II: 22.06.2020-28.08.2020 – va avea loc depunerea, completarea și validarea actelor de înscriere a copiilor din districtul şcolar  (cei care vor împlini vârsta de 7 ani până la începutul anului şcolar şi n-au reuşit să fie înscriși în prima etapă și a copiilor din alte districte şcolare, pe locurile disponibile.

Lista finală a copiilor înscriși în clasa I, validată prin ordinul directorului instituției, va fi afișată la 28 august 2020.

E de menționat că pagina web „escoala.chisinau.md” poate fi accesată și de pe platforma „educatieonline.md”.

Citește și: Pregătirea lotului sportiv pentru participarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo – pe agenda Ministerului Educației, Culturii și Cercetării

loading...

Comments are closed.