Alte știri

CMC a aprobat Contractul de Grant oferit de UE pentru dezvoltarea sistemului de transport public municipal

Pinterest LinkedIn Tumblr

Consiliul municipal Chișinău a aprobat Contractul de Grant, în valoare de 3,3 milioane Euro, acordat de Uniunea Europeană, pentru implementarea proiectului ,,MOVE IT like Lublin” – a Chisinau public transport sustainable development initiative”, orientat pe dezvoltarea urbană integrată prin parteneriate stabilite între autoritățile locale din statele membre ale UE și a țărilor partenere.  

Proiectul constă în dezvoltarea sistemului de transport public în municipiul Chișinău după modelul organizării transportului public din orașul Lublin (Polonia), cu un buget eligibil pentru activități de 3,5 milioane de Euro, care include și partea de cofinanțare a municipalității de 5% din suma totală.

Astfel, inițiativa va fi implementată de Primăria municipiului Chișinău în colaborare cu Primăria orașului Lublin, în calitate de partener, selectat în conformitate cu cerințele Ghidului de Aplicare al programului de finanțare a Comisiei Europene.

Proiectul va fi implementat în perioada anilor 2021- 2023, în cadrul programului de finanțare „Partnerships for sustainable cities in the Southern and Eastern Neighbourhood”.

loading...

Comments are closed.