Social

CNA rămâne fără director! Viorel Chetraru își încheie mandatul

Pinterest LinkedIn Tumblr

Comisia parlamentară juridică, numiri și imunități a inițiat concursul pentru ocuparea funcției de director al Centrului Național Anticorupție (CNA).

Mandatul actualului director al CNA, Viorel Chetraru, expiră la 25 octombrie 2017. Potrivit legislației naționale, directorul CNA este ales pentru un mandat de 5 ani. Comisia a stabilit ca perioada de desfășurare a concursului să dureze o lună.Conform deciziei comisiei juridice, concursul va demara la 19 octombrie.

Directorul CNA este numit în funcţie de Parlament cu votul majorităţii deputaţilor aleşi, pentru un mandat de 5 ani, fără posibilitatea numirii pentru un alt mandat. Funcţia de director este incompatibilă cu orice altă activitate remunerată, cu excepţia activităţilor ştiinţifice, didactice şi de creaţie.

Viorel Chetraru, în grad special de general-maior, a fost ales în funcţia de director al Centrului Naţional Anticorupţie prin concurs, de către Parlament, la 25 octormbrie 2012. Potrivit Legii cu privire la CNA, Chetraru nu mai are dreptul să candideze pentru un al doilea mandat la șefia CNA. 

loading...

Comments are closed.