Alte știri

CNAM a semnat un acord de colaborare cu Crucea Roşie din Elveţia

Pinterest LinkedIn Tumblr

Compania Naţională de Asigurări în Medicină şi Crucea Roşie din Elveţia au semnat luni, 18 mai, un acord de colaborare pentru implementarea proiectului „Echitate în sănătate prin responsabilizare socială”, transmite Telegraph.md

„Această colaborare este oportună atât pentru echipa CNAM, cât şi pentru toţi beneficiarii sistemului de asigurare obligatorie de asistenţă medicală (AOAM), care aşteaptă servicii medicale de calitate, extinderea pachetului de servicii acoperite de asigurarea medicală obligatorie. Ne dorim ca acest parteneriat să contribuie la sporirea responsabilizării sociale, a eficienţei şi transparenţei în domeniu”, a menţionat la evenimentul de semnare a documentului directorul general al CNAM, Angela Belobrov.

La rândul său, reprezentantul Crucii Roşii din Elveţia în Republica Moldova, Viorel Gorceag, şi-a exprimat convingerea că cele două instituţii vor realiza o colaborare eficientă. „Avem colectate deja date din teritoriu cu privire la necesităţile de servicii, informaţii ce vor fi utile CNAM în luarea deciziilor privind distribuirea fondurilor. Totodată, mă bucur că putem contribui la sporirea capacităţilor companiei în diverse direcţii”, a specificat Viorel Gorceag.

Potrivit acordului, mai mulţi experţi internaţionali vor oferi consultanţă specialiştilor CNAM pentru fortificarea competenţelor în domenii precum elaborarea rapoartelor anuale de executare a fondurilor de asigurare obligatorie de asistenţă medicală, estimarea necesităţilor populaţiei de servicii medicale pentru îmbunătăţirea mecanismelor de distribuire a fondurilor AOAM, revizuirea criteriilor de eligibilitate a prestatorilor de servicii medicale în cadrul sistemului AOAM.

De asemenea, acordul stipulează dezvoltarea abilităţilor specialiştilor Serviciului telefonic Info CNAM şi ai Direcţiei relaţii cu beneficiarii în ceea ce priveşte gestionarea situaţiilor de stres.

Documentul prevede organizarea unor consultări bilaterale şi ale grupurilor de experţi, participarea la evenimente, inclusiv conferinţe, ateliere de lucru, instruiri tematice etc.
Acordul de colaborare a intrat în vigoare din momentul semnării şi va fi valabil până în aprilie 2023.

Citește și: Echipament de protecție împotriva COVID-19 pentru angajații unui centru de plasament din or. Hânceşti

loading...

Comments are closed.