CNAM: Persoanele emigrate vor fi excluse de pe lista medicului de familie

 

Compania Națională de Asigurări în Medicină anunță că persoanele emigrate care nu s-au adresat medicului de familie în ultimii ani vor fi eliminate de pe lista acestuia.

Măsura vine ca urmare a depistării mai multor cazuri de înregistrare neregulamentară a persoanelor pe listele medicilor de familie, ceea ce duce la creșterea artificială a numărului de pacienți și implică cheltuieli suplimentare din bugetul CNAM.

Până pe 17 mai 2024, medicii de familie vor trebui să revizuiască listele de pacienți și să elimine următoarele categorii:

Persoane emigrate: Cetățeni care au părăsit Republica Moldova și s-au stabilit permanent în altă țară.

Străini cu acte invalide: Persoane străine care figurează pe listele medicilor de familie cu acte expirate sau nevalabile pe teritoriul Republicii Moldova.

Decedați din Transnistria: Persoane din regiunea transnistreană care au decedat sau nu se mai adresează pentru servicii medicale.

Militari și angajați MAI: Persoane cu statut special care beneficiază de servicii medicale de la instituțiile departamentale subordonate Ministerului Apărării sau Ministerului Afacerilor Interne.

Persoanele excluse de pe listele medicilor de familie vor putea reîncadra în sistemul de asigurări medicale în următoarele situații:

Se vor întoarce în Republica Moldova cu reședință permanentă.

Vor solicita reîncadrarea în sistemul de asigurări medicale.

Procedura de reîncadrare va fi similară cu cea de înscriere inițială la un medic de familie.

 

Total
0
Shares
Total
0
Share