Alte știri

Coaliţia paramilitară pro-Iran a anunţat moartea unor luptători ai săi în raidurile americane

Pinterest LinkedIn Tumblr

Loviturile aeriene întreprinse duminică de aviaţia americană au ucis ‘o mână’ de luptători ai Hashd al-Shaabi în Irak, a anunţat luni această influentă coaliţie paramilitară proiraniană, care a ameninţat că îşi va ‘răzbuna martirii’, transmite AFP.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Statele Unite au informat că au lovit duminică miliţii susţinute de Iran în Irak şi Siria, ca ripostă la înmulţirea atacurilor cu drone împotriva intereselor lor în Irak.

‘Noi am spus deja că nu vom rămâne tăcuţi în faţa prezenţei forţelor de ocupaţie americane care merge împotriva Constituţiei noastre şi a votului deputaţilor (…) Vom răzbuna sângele martirilor noştri’, a declarat coaliţia paramilitară, care grupează ansamblul forţelor pro-Iran din Irak, dintre care unele facţiuni acţionează uneori în afara cadrului Hashd.

Conform unor facţiuni pro-Iran membre ale Hashd, raidurile americane au vizat ţinte din regiunea Al-Qaim, în provincia Al-Anbar, în vestul Irakului, aproape de frontiera cu Siria.

Potrivit uneia din facţiunile membre ale Hashd, patru luptători au fost ucişi.

În Siria, cel puţin cinci combatanţi irakieni pro-Iran au fost omorâţi şi mai mulţi alţii răniţi în aceste raiduri, a indicat Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO).

Potrivit Pentagonului, ‘ţintele au fost alese întrucât aceste instalaţii sunt utilizate de miliţiile sprijinite de Iran ce sunt implicate în atacuri cu ajutorul unor drone împotriva personalului şi instalaţiilor americane în Irak’.

În ultimele luni, interesele americane în Irak au fost ţinta unor atacuri repetate, de care Statele Unite acuză sistematic facţiunile pro-Iran, în principal Hashd al-Shaabi.

loading...

Comments are closed.