Actual

Cod Galben de caniculă. Temperaturile vor crește peste 33 de grade Celsius

Pinterest LinkedIn Tumblr

Specialiștii Serviciului Hidrometeorologic de Stat (SHS) au emis o alertă de cod galben de caniculă în zona de sud a Republicii Moldova, inclusiv Chișinău. Mai exact, mâine, 21 iunie, după orele amiezii, în jumătatea de sud, temperatura maximă a aerului va atinge valori de +33°C, informează TV8.md

În această perioadă, există riscul de afectare a stării de sănătate a populaţiei (leşinuri, crize de hipertensiune, insolaţii, arsuri, deshidratări), îndeosebi a celor din grupele de risc major (copiii, vârstnicii, bolnavii cu afecţiuni cronice, în special cardiace şi respiratorii). Totodată, capacitatea de muncă va fi afectată.

Un alt risc este veștejirea, uscarea, îngălbenirea frunzelor, fructelor coapte şi necoapte, întreruperea creşterii culturilor agricole.

Specialiștii recomandă evitarea expunerii prelungite la soare între orele 11–18, purtarea pălăriilor de soare, hainelor lejere de culori deschise, confecționate din țesături naturale. De asemenea, este important consumul zilnic a circa 1,5-2 litri de lichide, evitarea excesului de cafea şi a consumului de băuturi alcoolice, dar și reducerea intensităţii şi ritmului activităţilor fizice.

Potrivit SHS, astăzi, pe întreg teritoriul țării, cerul va fi variabil, iar presiunea atmosferică va fi normală.

loading...

Comments are closed.