Actual

Poliția avertizează șoferii mașinilor de mare tonaj să evite deplasarea pe traseele naționale în zilele caniculare

Pinterest LinkedIn Tumblr

Conducătorii mașinilor a căror greutate depășesc 20 de tone, riscă amenzi de zeci de mii de lei dacă se vor deplasa pe drumurile publice în zilele cu vreme caniculară. Inspectoratul General de Poliție (IGP) amintește că scopul interdicției este de a preveni deteriorarea asfaltului de pe drumuri și îndeamnă șoferii să se deplaseze seara și pe timp de noapte, informează Replicamedia.md

Astfel, autovehiculele cu o greutate mai mare de 20 de tone nu au voie să circule pe unele trasee naționale din țară în cazul în care temperatura aerului depășește 30 de grade Celsius. Scopul interdicţiei este de a preveni deteriorarea drumurilor cu îmbrăcăminte rutieră din beton asfaltic.

IGP precizează că restricţiile nu vizează transportul de călători, maşinile care transportă produse alimentare, materiale pentru prevenirea sau lichidarea situațiilor excepționale.

Poliția menționează că pe trasee sunt instalate indicatoare rutiere prin care şoferii sunt atenţionaţi despre interdicţie, iar cei care nu vor respecta cerințele, riscă amendă de până la 4 500 de lei pentru persoanele fizice și de la 12 000 la 15 000 de lei pentru cele juridice.

Șoferii sunt îndemnați să se deplaseze seara și pe timp de noapte, când temperaturile scad.

„Ținând cont de faptul că noaptea se conduce mai greu,recomandăm fiecărui șofer să aibă alături un coleg care să-l înlocuiască, pentru a se putea odihni”, se mai arată în comunicatul IGP.

loading...

Comments are closed.