Cofondatorii rețelei Facebook au devenit primii miliardari în Bitcoin

Frații Winklevoss, miliardari in bitcoin, facebook, bitcoin, criptovaluta

Frații gemeni Tyler și Cameron Winklewoss, cei care l-au dat în judecată pe Mark Zuckerberg, susținând că a furat ideea platformei Facebook, au câștigat mai mult de un miliard de dolari după ce au valorificat creșterea uimitoare a cripto-valutei Bitcoin, scrie ziarul britanic The Telegraph.

Potrivit sursei citate, cei doi frați au investit acum patru ani în moneda virtuală Bitcoin suma de 11 milioane de dolari, ceea ce-i face să ajungă drept unii din cei mai bogați membri al clubului Bitcoin. La acea perioadă, prețul pentru un bitcoin era de 120 de dolari. Între timp, prețul unei singure unități a crescut de 90 de ori.

În 2013, frații au făcut declarație cum că sunt deținătorii al 1% din numărul total de Bitcoin existenți pe piața cripto valutară. Potrivit lui Cameron Winklevoss, moneda virtuală ar putea ajunge la o valoare de 40.000 de dolari, iar piaţa să fie evaluată la 400 de miliarde de dolari.

La lansarea sa, în februarie 2009, un bitcoin era echivalentul câtorva cenți, iar la începutul lunii decembrie 2017, a ajuns și la 11.000 de dolari.

Născuţi pe 21 august 1981, cei doi fraţi au devenit cunoscuţi pentru că au fondat HarvardConnection, pe când studiau la universitate. Aceasta se dorea o reţea socială pe internet care să conecteze studenţii universităţii. L-au luat în echipa pe Divya Narendra, dar şi pe Mark Zuckerberg. Acesta din urmă a dezvoltat ideea, dar a lansat-o singur, sub numele de „The Facebook”. În 2000 ei au intrat la Harvard şi au obţinut diplome în economie. De asemenea, ei au participat la Olimpiada din 2008 de la Beijing în proba de canotaj.

Total
0
Shares
Total
0
Share