Colectarea deșeurilor reciclabile continuă conform graficului: Regia Autosalubritate îndeamnă locuitorii Chișinăului la sortare corectă

Î.M. Regia „Autosalubritate” informează că procesul de colectare a deșeurilor reciclabile continuă fără abateri, conform graficului stabilit.

Astfel, în primele 2 săptămâni ale lunii curente (1-13 aprilie) operatorul municipal de salubrizare colectează deșeurile reciclabile din containerele de culoare Albastră (hârtie/carton) și Galbenă ( pet, plastic, tetra pak, doze de aluminiu), după cum urmează:

Luni și Marți – sectorul Botanica;
Miercuri – Buiucani;
Joi – Centru;
Vineri – Rîșcani;
Sâmbătă – Ciocana.

În a treia săptămână a lunii (15-20 aprilie), urmează să fie evacuate deșeurile reciclabile din containerele VERZI – pentru deșeurile de sticlă.

Toate deșeurile reciclabile sortate la sursă conform regulilor de selectare, sunt transmise reciclatorilor pentru a fi revalorificate.

Menționăm că, deșeurile reciclabile sunt evacuate separat de cele mixte, cu autospeciale dotate cu mecanisme ajustate pentru încărcarea containerelor de culoare GALBENĂ, ALBASTRĂ și VERDE.

Operatorul municipal de salubrizare, îndeamnă locuitorii capitalei să respecte regulile de sortare a deșeurilor și să le depoziteze în containerele corespunzătoare, pentru a facilita procesul de colectare și reciclare.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share