Alte știri

Comentatorul politic Vitali Catană apreciază decizia PPDA de a-l susține pe Grigore Cobzac

Pinterest LinkedIn Tumblr

Comentatorul politic Vitali Catană consideră că Partidul Platforma DA a făcut o mișcare corectă prin decizia de a-l susține pe Grigore Cobzac în competiția din circumscripția uninominală nr.38, raionul Hâncești, informează Telegraph.md

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Marți seară, la emisiunea ”Important” de la TVC21, Vitali Catană a spus că Grigore Cobzac, spre deosebire de Olesea Stamate, are avantajul de a fi de la fața locului.

”Persoana lui Cobzac este mai bine cunoscută și la nivel național. Dânsul provine din acel raion și sigur că are o susținere și mai bună acolo și este creditat cu șanse mai serioase”, a opinat expertul.

”Pe acest fond vine și PPDA care, apropo, a făcut o mișcare bună, pentru că se vor plia pe un joc politic care îi va avantaja în raport cu PAS, dacă Grigore Cobzac va obține un rezultat mult mai bun decât Stamate”, a spus Vitali Catană.

Referindu-se la faptul că PAS a cerut demisia ministrului de Externe Aureliu Ciocoi, în urma afirmației sale despre rolul de pacificator jucat de Rusia în războiul de pe Nistru, Vitali Catană a accentuat că anume PAS a avut un ministru cu o poziție similară.

”E ciudat: cum poți să-i incriminezi cuiva o declarație pe care tu însuți ai făcut-o? Tu, Maia Sandu, când ministrul tău spune că a fost război civil, cum poți să acuzi guvernul actual că a făcut aceeași declarație”, s-a întrebat retoric Catană.

În iulie, anul trecut, ministrul de Externe înaintat de partidul Maiei Sandu, Nicu Popescu, a stârnit indignarea publicului moldovenesc, afirmând că în regiunea transnistreană în 1992 ar fi avut loc un război civil. Un acord de încetare a focului a fost semnat în iulie 1992 între Moldova și Rusia.

Citește și: Maia Sandu, dezvăluie motivul distanțării lui Cobzac de PAS:”Nu i-am acordat destulă atenție”

loading...

Comments are closed.