Externe

Comisarul european Thierry Breton: UE nu are nevoie de vaccinul rusesc Sputnik V

Pinterest LinkedIn Tumblr

Uniunea Europeană (UE) nu are nevoie de vaccinul rusesc împotriva covid-19 Sputnik V și ar putea atinge o imunitate colectivă – până la 14 iulie – cu vaccinurile disponibile, dacă programul livrării acestor vaccinuri ar fi respectat, apreciază comisarul european însărcinat cu piața comună Thierry Breton, informează News.ro

”Nu vom avea absolut deloc nevoie de Sputnik V (…) și nici de alte vaccinuri”, a declarat duminică, la postul francez național de televiziune TF1, comisarul francez.

”Este necesar ca cele din prezent să fie produse în masă și administrate în masă”, a subliniat el.

”Rușilor le este extrem de greu să producă Sputnik V. Va trebui, bineînțeles, să-i ajutăm. Vom vedea asta în semestrul doi. Dacă va trebui să le furnizăm una sau două fabrici, de ce nu? Dar, pentru moment, europenii au prioritate”, a subliniat el.

”În prezent, avem în mod clar capacitatea de a livra 300 până la 350 de milioane de doze (de vaccin împotriva covid-19) până la sfârșitul lui iunie și, iar până la (Ziua Națională a Franței, la) 14 iulie (…) avem posibilitatea să atingem o imunitate la nivelul continentului”, apreciază Breton.

Producătorul Sputnik V l-a acuzat pe Thierry Breton de părtinire, a apărat fiabilitatea și eficiența vaccinului rusesc și se întreabă cu privire la oportunitatea de a cere o autorizație în UE Agenției Europene a Medicamentului (EMA).

Citește și: Inundații devastatoare în Australia. Guvernul a decretat stare de urgență

loading...

Comments are closed.