Actual

Comisia administrație publică a aprobat Planul de activitate pentru anul 2022

Pinterest LinkedIn Tumblr

Membrii Comisiei administrație publică au aprobat, la ședința de astăzi, planul de activitate al Comisiei pentru anul 2022.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Documentul stabilește agenda referitoare la activitatea legislativă a Comisiei, care include examinarea proiectelor de acte normative pentru care vor fi elaborate rapoartele, corapoartele sau avizele comisiei.

În Planul de activitate pentru 2022 se regăsesc și proiectele care vor fi supuse controlului parlamentar. Astfel, în sesiunea de primăvară, este preconizată efectuarea controlului parlamentar la pachetul de legi care reglementează regimul juridic aplicabil proprietății publice, raporturilor ce țin de administrarea și deetatizarea proprietății publice, precum și a dreptului de proprietate publică a unităților administrativ-teritoriale, etc.

Pentru sesiunea de toamnă, controlului parlamentar vor fi supuse Legea privind statutul alesului local, Legea cu privire la funcția publică și statutul funcționarului public și Legea cu privire la statutul persoanelor cu funcții de demnitate publică.

Totodată, membrii Comisiei vor fi implicați în organizarea consultărilor, dezbaterilor și audierilor publice, dar și a vizitelor de lucru și de studiu.

Astfel, în primul semestru al anului 2022, este planificată audierea Agenției Servicii Publice, în calitatea sa de agenție de implementare a Proiectului de înregistrare și evaluare funciară (PIEF) 2019 – 2023.

De asemenea, va fi organizată audierea publică privind actele normative care vizează controlul administrativ al activității autorităților administrației publice locale (Cancelaria de Stat, APL).

Un alt obiectiv ține de examinarea corespondenței adresate Comisiei și prezentarea propunerilor de soluționare a problemelor invocate, dar și organizarea audienței cu cetățenii.

De menționat că Planul de activitate al Comisiei administrație publică vizează și cooperarea cu autoritățile publice centrale și cele locale, asociațiile reprezentative, organizațiile nonguvernamentale, cu alte comisii parlamentare, precum și comisiile de profil din alte state.

loading...

Comments are closed.