Comisia de la Veneția a anunțat când va lua o decizie cu privire la evenimentele politice din Republica Moldova

Deputații PDM vor sesiza Comisia de la Veneția în cazul demiterii Procurorului General de către ACUM și PSRM, eduard harunjen procuratura generala moldova, dodon maia sandu nastase, 

Comisia de la Veneția confirmă că a primit solicitarea secretarului general al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland, prin care se cere avizul urgent al acesteia cu privire la ultimele decizii ale Curții Constituționale din R. Moldova, inclusiv cu privire la condițiile de dizolvare a Parlamentului.

Comisia precizează că va pregăti un aviz care va fi adoptat în cadrul ședinței plenare, săptămâna viitoare, pe 21 iunie. Comisia spune că nu va oferi alte comentarii înainte de adoptarea unui aviz, transmite Ziarul de Gardă.

Curtea Constituțională a declarat neconstituțională alegerea conducerii Parlamentului R. Moldova și votarea noului Guvern.

Menționăm că la data de 8 iunie, Igor Dodon a declarat că nu va dizolva Parlamentul, deși Curtea Constituțională a declarat că acest lucru este obligatoriu. Prin refuzul său, Dodon a încălcat normele constituționale, iar acestea pot servi ca elemente a unei fapte de uzurpare a puterii, iar în urma altei decizii, Curtea Constituțională l-a desemnat pe Pavel Filip, în calitate de președinte interimar, care la rândul său a dizolvat Parlamentul, anunțând pentru data de 6 septembrie, alegeri anticipate.

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share