Comisia Electorală Centrală anunță votare repetată în 8 localități, după ce alegerile din 5 noiembrie 2023 au fost declarate nevalabile

Comisia Electorală Centrală (CEC) a luat decizia de a organiza votare repetată în 8 localități din Republica Moldova, după ce alegerile din 5 noiembrie 2023 au fost declarate nevalabile, informează telegraph.md

Printre localitățile vizate se numără Cunicea și Nicolaevca din raionul Florești, Sămănanca din raionul Orhei, Aluatu și Salcia din raionul Taraclia, precum și Chioselia Rusă, Chirsova și Cotovscoe din UTA Găgăuzia.

Motivul invalidării alegerilor este participarea redusă la vot, mai puțin de 1/4 din numărul de persoane înscrise în listele electorale.

CEC a constatat această situație în urma examinării hotărârilor privind procesele verbale de la consiliile electorale de circumscripție respective.

Votarea repetată va avea loc pe 19 noiembrie 2023, folosind aceleași liste electorale și aceleași consilii și birouri electorale.

Comisia Electorală Centrală a subliniat că decizia vine ca urmare a respectării prevederilor Codului electoral, care consideră alegerile nevalabile în cazul unei participări sub 1/4 din numărul de persoane înscrise în listele electorale.

Alegătorii din cele 8 localități sunt așteptați să-și exprime votul pentru alegerea primarilor și/sau a consilierilor locali în cadrul votării repetate programate pentru 19 noiembrie 2023.

Total
0
Shares
Total
0
Share