Comisia Electorală Centrală despre ședința lui Năstase la Primărie: „Nu avea dreptul!”

andrei nastase, transparenta presa, deschidere pentru ptresa, guvernul sandu, omor botanica, dodon si plahotniuc negocieri

Secretarul Comisiei Electorale Centrale, Maxim Lebedinschi, susține că în cazul în care se va demonstra că ședința de azi de la Primăria Chișinău cu participarea lui Andrei Năstase a fost un eveniment electoral, atunci, primarul interimar Adrian Talmaci va fi nevoit să asigure tuturor concurenților o astfel de posibilitate de a avea discuții cu angajații instituției respective. Mai mult ca atât, anunță Lebedinschi, Andrei Năstase nu avea dreptul să vină la Primărie în calitatea sa de edil, ținând cont că miercuri, 9 octombrie, acesta s-a suspendat din funcție.

Întrebarea este: A fost o întâlnire electorală sau nu? În calitate de cine el a venit la Primărie? Dacă este o întâlnire electorală, atunci Primăria este obligată să asigure asemenea ședințe și pentru alți candidați, în aceleași condiții”, a precizat secretarul CEC.

Întrebat dacă Andrei Năstase avea dreptul să participe la ședința de azi în postura sa de primar, Maxim Lebedinschi a dat un răspuns negativ: „El nu are dreptul să vină la Primărie în calitate de primar. Are dreptul să vină doar în calitate de cetățean, în calitate de candidat”.

Totodată, Deschide.MD relatează că primarul interimar, Adrian Talmaci, a declarat că evenimentul de azi „a fost o ședință de informare a angajaților Primăriei despre faptul că Andrei Năstase s-a suspendat din funcție”.

Deschide.MD precizează că în cadrul acestei întrevederi cu angajații Primăriei, Andrei Năstase a făcut mai multe declarații care ar putea fi catalogate drept agitație electorală.

Printre acestea se numără:

Cine o să vă spună că Chișinăul poate fi reconstruit doar din banii din interior, vă mint. O să vă spună că le știe pe toate, dar dacă nu o să vă spună de unde aduce banii, vă minte.

Vă îndemn. Eliberați-vă și ajutați orașul să se elibereze”.

E nevoie de ieșirea masivă la vot”.

Să nu aveți nicio frică de epurări. Nu vin, nicăieri nu am mers ca să epurăm”.

Cel care încalcă legea va trebui să plece”.

Amintim că acum două zile, Curtea de Apel Chişinău a pronunţat o nouă hotărâre prin care au fost confirmate rezultatele alegerilor locale din 2018, în urma cărora Andrei Năstase a fost ales primar. Mai multe detalii aici.

 

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share