Comisia Europeană alocă 10 milioane de euro pentru sprijinirea refugiaților ucraineni din Republica Moldova

Comisia Europeană alocă 10 milioane de euro pentru sprijinirea refugiaților ucraineni și a comunităților gazdă din Republica Moldova. Banii fac parte dintr-un pachet de ajutor umanitar destinat Ucrainei, în valoare totală de 110 milioane de euro. Potrivit unui comunicat al Executivului European, această nouă finanțare „va ajuta partenerii umanitari ai UE să ofere servicii esențiale precum asistență în numerar, hrană, apă, adăpost, asistență medicală, sprijin psihosocial și protecție”.

„Pe măsură ce războiul Rusiei împotriva Ucrainei continuă, situația umanitară din țară rămâne îngrozitoare. Debutul iernii pune în continuare provocări comunităților deja vulnerabile afectate de război”, mai menționează Comisia Europeană.

Potrivit instituției, din februarie 2022, atunci când Rusia a declanșat războiul în Ucraina, Comisia Europeană a alocat 843 de milioane de euro pentru programe de ajutor umanitar. Din această sumă, 785 de milioane de euro au fost destinați Ucrainei, iar 58 de milioane de euro refugiaților care au fugit din calea războiului în Republica Moldova.

Total
0
Shares
Total
0
Share