Alte știri

Comisia națională pentru evaluare, bonificare și rebutare a armelor s-a întrunit în ședință

Pinterest LinkedIn Tumblr

În vederea excluderii potențialelor riscuri care pot fi provocate de proliferarea ilegală de arme, astăzi, 26 octombrie, a fost convocată prima ședință din anul curent a Comisiei naționale pentru evaluare, bonificare și rebutare a armelor, care va activa la depozitul de armament al IGP.

În cadrul activității, comisia va examina stocul de arme  cu pregătirea acestora pentru nimicire prin topire. Armele vor fi examinate, fotografiate şi imprimate video, documentate numeric, dezmembrate și stocate în lăzi speciale, care, ulterior, urmează a fi supuse procedurii de nimicire.

De la începutul anului curent, polițiștii au retras din circuit circa 900 de arme, a căror stare tehnică nu corespunde cerinţelor esenţiale de securitate, fiind deteriorate, inutilizabile, cu modificări neautorizate în construcţie sau adaptate pentru comiterea infracţiunilor, păstrate ilegal, depistate fără stăpân, confiscate sau predate benevol pentru nimicire.

Aceste arme constituie pistoale-mitralieră, carabine, arme cu ţeava lisă şi ghintuită, pistoale şi revolvere cu ţeava ghintuită, pistoale cu gaze, arme şi pistoale pneumatice, pistoale de lansare, pistoale improvizate, dispozitive de tragere, ştruţuri, diverse piese şi accesorii de arme inutilizabile.

IGP susține că distrugerea acestor arme va contribui în mod direct la reducerea ameninţării proliferării armelor mici şi uşoare în Republica Moldova.

Citește și: VIDEO // SIS a descoperit un depozit clandestin de materiale explozibile. Ce alte încălcări au fost depistate în urma unor controale inopinate

loading...

Comments are closed.