Comisia Pre-vetting: Încă un candidat la funcția de membru în CSP nu a promovat evaluarea

Comisia Pre-Vetting anunță rezultatul evaluării în privința candidatului la funcția de membru în Consiliul Superior al Procurorilor (CSP), Gheorghe Borș. Potrivit Comisiei, Gheorghe Borș nu a promovat evaluarea, întrucât nu întrunește criteriile de integritate financiară și etică. Informația detaliată despre rezultatul evaluării se conține în decizia transmisă candidatului și CSP-ului, instituția responsabilă de organizarea concursului în acest caz.

Candidatul poate accepta sau refuza publicarea deciziei Comisiei Pre-Vetting, potrivit prevederilor Legii nr. 26/2022. Dacă în 48 de ore din momentul primirii deciziei, candidatul nu notifică Comisia despre refuzul privind publicarea deciziei, aceasta va fi plasată pe pagina web a Comisiei, în formă depersonalizată. Decizia este cu drept de atac și poate fi contestată la Curtea Supremă de Justiție în 5 zile din data recepționării, fără respectarea procedurii prealabile.

Decizia privind nepromovarea evaluării constituie temei juridic pentru neadmiterea candidatului la alegeri sau concurs. Doar candidații care promovează evaluarea Comisiei Pre-Vetting sunt eligibili pentru funcția de membru în CSP.

Gheorghe Borș, procuror în cadrul Procuraturii Generale, a fost audiat în calitate de candidat la funcția de membru în Consiliul Superior al Procurorilor în cadrul primei runde de audieri, desfășurată la sfârșitul lunii aprilie. Interviul public a durat puțin peste o oră, iar întrebările membrilor Comisiei adresate candidatului s-au referit la aspecte ce țin de integritatea financiară a acestuia.

Comunicat de presă

Total
0
Shares
Total
0
Share