Alte știri

Comisia protecție socială, sănătate și familie a vizitat Inspecția Socială și Agenția Națională Asistență Socială

Pinterest LinkedIn Tumblr

Membrii Comisiei parlamentare protecție socială, sănătate și familie au efectuat, astăzi, vizite de documentare la Inspecția Socială și la Agenția Națională Asistență Socială, instituții publice aflate în subordinea Ministerului Muncii și Protecției Sociale.

Inspecția Socială este responsabilă de inspectarea modului de aplicare corectă și unitară a legilor care reglementează acordarea ajutorului social, ajutorului pentru perioada rece a anului şi a serviciilor sociale. Agenția Națională Asistență Socială are misiunea de a îmbunătăți calitatea asistenței sociale oferite populației, prin implementarea politicii de stat cu privire la asistența socială.

În cadrul vizitelor, membrii Comisiei parlamentare s-au întâlnit cu echipele instituțiilor, au audiat rapoartele de activitate ale acestora, au analizat  organigramele și bugetele. Deputații au fost informați despre  problemele cu care se confruntă autoritățile respective în atingerea obiectivelor stabilite și în realizarea misiunii lor.

Pentru sesiunea de toamnă, Comisia protecție socială, sănătate și familie are preconizate 12 astfel de vizite, la diverse instituții din domeniul social și cel al sănătății, conform Planului de audieri publice și vizite în teritoriu.

loading...

Comments are closed.