Alte știri

Compania Moldcell a fost vândută. Cine a preluat operatorul de telefonie mobilă

Pinterest LinkedIn Tumblr

Unul dintre cei mai mari operatori de telefonie din R. Moldova a fost vândut la un preț tranzacțional de 31.5 milioane dolari SUA. Compania Fintur Holfing B.V. (Fintur), deținută în întregime de compania Telia Company, informează printr-un comunicat de presă că a ajuns la o înțelegere în vederea vânzării cotei sale de 100% de acțiuni, deținute în compania Moldcell, companiei CG Cell Technologies DAC.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

„Sunt bucuros să anunț despre finalizarea procesului de părăsire a regiunii Eurasia, fapt ce ne va permite să ne concentrăm în întregime asupra piețelor din Europa de Nord și Țările Baltice. Moldcell este o companie administrată foarte bine de către angajații săi dedicați și talentați, cărora vreau să le mulțumesc pentru contribuția lor pe tot parcursul acestor ani. Le dorim mult succes în următoarea etapă de dezvoltare a companiei”, a spus Christian Luiga, Președintele Interimar și Directorul Executiv Telia Company, potrivit unui comunicat de presă al companiei.

Compania Fintur Holdings B.V. (Fintur) vinde cota sa de 100% de acțiuni deținute în compania Moldcell S.A (Moldcell) companiei CG Cell Technologies DAC, deținută în întregime de CG Corp Global.

CG Group este un conglomerat multi-național cu sediul central în Nepal. Afacerile sale includ servicii financiare, bunuri de larg consum, educație, energie, electronice de consum, imobiliare, biotehnologie și medicină alternativă. Compania este controlată de Binod Chaudhary, care potrivit Forbes, este singurul miliardar al Nepalului.

Moldcell este unul dintre cei mai mari operatori de telecomunicații din Republica Moldova și are aproximativ 900 000 de clienți.

Telia și-a anunțat retragerea din Asia Centrală, încă în anul 2015, declarând că se va orienta spre principalele sale piețe din țările nordice și baltice.

Sursa: ZdG

Citește și: O compania avia din Serbia intenționează să deschidă cursa Belgrad-Chișinău

loading...

Comments are closed.