Compania proprietară a concursului Miss Universe, care a făcut parte din imperiul lui Trump, îşi declară falimentul

Proprietarul thailandez al concursului Miss Universe – care a făcut parte din imperiul de afaceri al fostului preşedinte american Donald Trump – şi-a declarat falimentul la un an după ce a achiziţionat afacerea pentru 20 de milioane de dolari, relatează News.ro

JKN Global Group a declarat că va încerca să rezolve o “problemă de lichiditate”. Directorul său executiv, Anne Jakapong Jakrajutatip, este o femeie transsexuală, iar achiziţia a intervenit în momentul în care concursul a devenit mai incluziv. Însă firma s-a încărcat cu datorii pe care acum încearcă să le restructureze.

Finanţarea pentru această afacere a fost obţinută prin obligaţiuni, dar firma a ratat un termen până la care trebuia să ramburseze 12 milioane de dolari, termen care a expirat la 1 septembrie. În ultimul an, preţul acţiunilor JKN a scăzut cu peste 80%.

Aflat sub proprietatea JKN, concursul Miss Universe a permis mamelor şi femeilor căsătorite să participe la concurs începând din acest an. Formatul revizuit va include, de asemenea, cel puţin două femei transsexuale, pentru prima dată, după ce Marina Machete a devenit prima femeie transsexuală care a câştigat Miss Portugalia, iar Rikkie Valerie Kolle a fost încoronată Miss Olanda în luna iulie.

Concursul anual Miss Universe, cu o istorie care se întinde pe parcursul a şapte decenii, este difuzat în peste 165 de ţări.

Organizaţia Miss Universe a fost deţinută în coproprietate de Donald Trump din 1996 până în 2015. Fostul preşedinte american a vândut compania după ce doi parteneri de televiziune au spus că nu vor transmite concursul, din cauza comentariilor făcute de el despre imigranţii ilegali. De asemenea, Trump a fost criticat atunci când fosta Miss Universe Alicia Machado, modelul născut în Venezuela, a afirmat că Trump a numit-o “Miss Piggy”.

Comentariile au fost făcute pentru că ea s-a îngrăşat după ce a câştigat concursul în 1996.

Total
0
Shares
Total
0
Share