Social

Comuna Cărpineni din Hâncești conectată în totalitate la apeduct: „O mai mare bucurie nu poate fi!”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Peste 2000 de locuitori din comuna Cărpineni, raionul Hânceşti, au fost conectaţi la apeduct. Reţeaua de aprovizionare cu apă din localitate a fost extinsă cu 19 kilometri datorită finanţatorilor străini, dar şi a contribuţiei sătenilor.

Localnicii sunt foarte fericiți de această veste, afirmând că apă în casă este o mare bucurie pentru întreaga localitate. Aceștia se bucură nespus că au scăpat de necesitatea de a merge de câteva ori pe zi cu căldările la fântână, iar apa de băut este accesibilă prin robinet, transmite Publika.md

Oamenii spun că sunt mulțumiți de calitatea apei, iar tariful de 12 lei pentru un metru cub nu este unul exagerat, ba mai mult, unul convenabil chiar. În special se bucură persoanele în vârstă, pentru care accesul la apa potabilă din fântânile adânci de peste 30 de metri este foarte dificil. Segmentul de apeduct din sectoarele Bucos şi Vărzăreasca alimentează 446 de familii. Înainte să ajungă în casele oamenilor, apa este pompată de la zeci de metri adâncime, iar ulterior – filtrată.

Proiectul a fost implementat cu sprijinul Agenţiilor pentru Dezvoltare din Elveţia şi Austria. Valoarea investiţiilor este de 9,4 milioane de lei, dintre care 2 milioane 400 de mii de lei sunt contribuţia localnicilor. Autorităţile locale au alocat bani pentru achiziţia a cinci rezervoare.

„Apa este potabilă, corespunde tuturor normelor prevăzute de legislaţie, de către Centrul de Sănătate Publică este recunoscută ca apă potabilă”, a declarat Ion Cărpineanu, primarul comunei Cărpineni, Hânceşti.

În comuna Cărpineni locuiesc peste 10 mii de oameni. Opt mii de săteni au fost până acum conectaţi la apeduct.

loading...

Comments are closed.