Actual

Conducătorul unei instituții de învățământ, sancționat de inspectorul de integritate. Pentru ce faptă

Pinterest LinkedIn Tumblr

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) anunță că, în săptămâna 28 martie – 01 aprilie 2022, a aplicat amenzi în sumă totală de aproximativ 10 mii de lei pe numele unui funcționar public cu statut special și a unui conducător de instituție de învățământ. Conform informațiilor, conducătorul de instituție de învățământ a fost sancționat pe articolul privind împiedicarea activității ANI, iar funcționarul public cu statut special pentru depunerea tardivă a declarației de avere și interese personale, informează Realitatea.md

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Mai mult, în aceiași perioadă, inspectorii de integritate au inițiat o procedură de control pe regimul juridic al incompatibilităților, în care este vizat un alt funcționar public cu statut special.

În șapte cazuri, au fost stabilite încălcări, fapt pentru care inspectorii de integritate au emis acte de constatare. Astfel, pe regimul juridic al averii, un funcționar public a fost constatat cu diferență substanțială de peste 658 de mii de lei, sumă care urmează a fi supusă procedurii de confiscare”, se arată în nota informativă a ANI.

Totodată, un funcționar public cu statut special a fost identificat cu omisiuni în declarațiile de avere și interese personale depuse pentru anii 2018 și 2019, iar un director de spital a fost constatat cu un conflict de interese, iar trei consilieri raionali ar fi deținut simultan și alte funcții incompatibile cu cea publică.

„În perioada vizată, a fost pornită o cauză contravențională pe aspectul nedepunerii declarației de avere și interese personale de către un consilier local. ANI a soluționat trei conflicte de interese și a eliberat 17 Certificate de Integritate”.

Reprezentanții ANI au oferit consultații telefonice la 1 116 apeluri, inclusiv 215 la Linia instituțională de informare. Circa 17 000 de declarații de avere și interese personale au fost depuse în perioada de raportare.

loading...

Comments are closed.