Alte știri

Consilierul Maiei Sandu din perioada când era prim-ministru ar putea fi numită în funcția de secretar general al Parlamentului

Pinterest LinkedIn Tumblr

Comisia juridică, numiri și imunități a aprobat, în cadrul ședinței de astăzi, avizul asupra propunerii cu privire la numirea Tamarei Gheorghița în funcția de secretar seneral al Parlamentului.

Președintele Parlamentului a propus-o în această funcție pe Tamara Gheorghița. Aceasta este doctor în științe administrative și are o experiență de peste 20 de ani în managementul resurselor umane, evaluarea performanțelor și recrutare a angajaților. De asemenea, Tamara Gheorghița are peste 15 ani de experiență în reforma serviciului public, fiind implicată în elaborarea de politici pentru gestionarea resurselor umane.

Anterior, în anul 2019, Tamara Gheorghița a fost consilierul Prim-ministrului în domeniul administrației publice. De asemenea, ea a activat în cadrul Cancelariei de Stat, în calitate de șef de direcție, șef adjunct de direcție și consultant principal. În perioada 2015 – 2017, Tamara Gheorgița a fost lector universitar la Academia de Administrare Publică.

Potrivit Regulamentului Parlamentului, secretarul seneral se numește în funcție de către Președintele Legislativului, cu consultarea prealabilă a Biroului permanent şi cu avizul Comisiei juridice, numiri şi imunităţi.

loading...

Comments are closed.