Oficial

Consiliul Superior al Procurorilor a admis suspendarea lui Viorel Morari din funcție

Pinterest LinkedIn Tumblr

Consiliul Superior al Procurorilor a admis, în şedinţa de joi, 23 ianuarie, demersul Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, privind suspendarea din funcție a Procurorului-șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, până la adoptarea definitivă a hotărârii pe dosarul în care este vizat, transmite MOLDPRES.

Acesta a fost reținut pe 10 ianuarie curent pentru abuz de serviciu și fals în acte publice, iar ulterior plasat în arest preventiv pentru 20 de zile.

Procurorul-șef suspendat al Procuraturii Anticorupție este învinuit că ar fi primit de la Vladimir Plahotniuc o plângere pe care ar fi înregistrat-o contrar prevederilor legale, în baza căreia a pornit o cauză penală şi a falsificat o serie de acte procesuale.

Respectivele acțiuni, potrivit probatoriului, au fost comise atât în interes personal, cât și în interesul petentului, dar și altor persoane din anturajul acestuia, cu scopul de a-i proteja de implicare, în calitate de bănuiţi, în cauza penală privind frauda bancară şi a obstrucționa cercetarea rapidă, completă şi obiectivă a dosarului.

Citește și: Adjunctul Procurorului General va fi verificat de Agenția Națională de Integritate

loading...

Comments are closed.