Alte știri

Consolidarea dialogului RM-UE și viitorul Parteneriatului Estic, discutate de către Ministrul de Externe cu doi membri ai Parlamentul European

Pinterest LinkedIn Tumblr

Consolidarea dialogului RM-UE și viitorul Parteneriatului Estic au fost discutate de către Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Oleg Țulea, în cadrul convorbirilor telefonice cu europarlamentarii Juozas Olekas și Anna Fotyga.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Ministrul Țulea a remarcat importanța promovării relațiilor cu Parlamentul European și a apreciat înalt sprijinul constant al instituțiilor europene pentru Republica Moldova, în special în perioada de criză epidemiologică. ”Punem accentul pe o relație specială cu legislativul european și suntem recunoscători pentru contribuția sa valoroasă în acordarea asistenței UE pentru țara noastră.” a menționat oficialul de la Chișinău.

Șeful diplomației moldovenești a reiterat angajamentul ferm al Guvernului de a promova agenda de reforme în spiritul integrării europene. În context, Oleg Țulea a informat despre realizările autorităților în vederea punerii în aplicare a acțiunilor prioritare, menționând recenta adoptare a legii cu privire la organizațiile non-comerciale.

În contextul reformării sectorului justiției, ministrul a dat asigurări că autoritățile vor continua consultările  cu reprezentanții Consiliului Europei și ai instituțiilor Comisiei Europene într-o manieră transparentă și cooperantă.

De asemenea, interlocutorii au trecut în revistă perspectivele de avansare a cooperării în cadrul Parteneriatului Estic și consolidarea acestei Inițiative drept platformă pentru apropierea statelor partenere de UE. În acest sens, a fost subliniată importanța reuniunilor de nivel înalt în formatul UE-PaE pentru aprobarea priorităților de cooperare pe viitor.

Citește și: Ministrul de Externe, Oleg Țulea, a avut o discuție cu omologul său armean

loading...

Comments are closed.