Alte știri

Contestație la CEC: PAS folosește ilegal imaginea președintelui Republicii Moldova în campania electorală

Pinterest LinkedIn Tumblr

PAS folosește în campania sa electorală imagini cu președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, ceea ce este o încălcare a legii. Iar cheltuielile pentru tipărirea acestor materiale nu sunt reflectate în raportul financiar al formațiunii. Aceste nereguli au fost comunicate Comisiei Electorale Centrale de Partidul PACE.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Este vorba despre 600 de mii de broșuri ale PAS, care conțin imagini de la inaugurarea președintelui Sandu. Asta în timp ce legea interzice folosirea imaginii autorităților publice și a instituțiilor în scop de propagandă electorală. Ținând cont de faptul că Maia Sandu a fost candidatul PAS pentru funcția de președinte, acest lucru poate fi calificat drept partizanat politic în favoarea PAS.

Partidul Politic PACE roagă CEC să ia act de aceste nereguli și să verifice dacă PAS a reflectat aceste cheltuieli în rapoartele sale financiare.

Amintim că, anterior, PACE a comunicat CEC despre transferuri dubioase de bani în favoarea PAS de peste hotare. Iar reprezentanții Promo-LEX de mai multe ori au constatat implicarea Maiei Sandu în campania electorală a PAS, contrar legii, precum și cheltuieli electorale nedeclarate de peste 1 milion de lei.

loading...

Comments are closed.